Česká kuchyně se svými omáčkami, knedlíky a tučným vepřovým není zrovna tím nejlepším pro zdravý životní styl. V posledních letech si toho všímá čím dál více lidí a volí raději lehčí stravu. Chutné rybí maso se zeleninou zasytí a štíhlá linie přitom zůstane zachována.
Tuňák je ideální přísadou do letních večeří
Jemné maso z tuňáka je u nás známo především jako ingredience do salátů – zeleninových, těstovinových nebo fazolových. Výborné je čerstvé, ale i konzervovaný tuňák v olivovém oleji přijde v kuchyni vhod. Je již ochucený a naložený, takže ho můžete rovnou vyklopit do mísy a zamíchat. Tuňák v konzervě je také výborné jídlo na cesty – dlouho vydrží a k jeho uchovávání nebudete potřebovat lednici. Pokud si vyberete výrobek od osvědčené značky, budete mít jistotu, že i na dovolené jíte maso té nejvyšší kvality. Společnost Riomare je například známá tím, že klade důraz na šetrný rybolov a na svých výrobcích zřetelně uvádí jejich původ.
Několik tipů na recepty z tuňáka
Salát s tuňákem rozhodně není jediným způsobem využití této hojně podávané ryby z čeledi makrelovitých. Určitě jste se již setkali s tuňákovou pomazánkou. Když si ji namažete k snídani na tmavé pečivo, neuděláte žádný dietní přestupek. Z tuňáka v konzervě mohou vzniknout také výborné dipy a omáčky na těstoviny. Směsí z tuňáka a zeleniny lze plnit tortilly, taštičky z pita chleba, papriky či rajčata. V poslední době se tuňák také přidává do populárního quiche, zdravého slaného koláče. Dá se jíst i se špagetami, zvláště v kombinaci s olivami a rukolou.
Staňte se šéfkuchařem
Chcete si vyzkoušet i složitější recepty? Jak vám zní například tuňák s rajčatovým sufflé, focaccine s ořechy a kousky tuňáka nebo košíčky z listového těsta plněné krémem z parmazánu, tuňákem a octem balsamico? S těmito pokrmy uděláte při večeři dojem i na největší gurmány. Chutná-li vám tuňák, recept pro každou příležitost včetně videonávodů naleznete na stránkách Riomare. Také se vám už sbíhají sliny?